tutorial #2(favicon)
Monday, September 26, 2011 @ 1:12 AM


hye korang..
assalammualaikom.. sehd x??
ari  nihh... yaya nk buad tuto #2 iaitu favicon..
favicon tuhh yg atas kat address boxx...
jom kiter start..

1) Buka Layout; kemudian Edit Html.

2) Cari code ini <b:skin><![CDATA[/*

*untuk memudahkan pencarian, 
tekan CTRL+F dan copy paste code di bawah*
*untuk select code, tekan CTRL+A*
*untuk copy code, tekan CTRL+C*

*untuk paste code, tekan CTRL+V*
*sorry sebab saya disabled right click* ^^


3) Then,
 copy dan paste code di bawah di ATAS code di Step 2 tadi ..
macam gambar di bawah ni..
<link href='URL image anda' rel='shortcut icon'

buad macm gmbar tuhh...
                                                                           
                                                                                                                    

4) Letakkan URL image anda di ruangan yang di sediakan. *tulisan bewarna kuning*

5) Anda boleh google untuk apa-apa image.

 Pastikan image dalam format JPEG, GIFataupun PNG.
 Letak gambar muka sendiri pun boleh! Heee~~

6) Lastly, Save Template. Done!

7) Korang boleh view dan tengok, jadi atau tak. Senang kan?? So, good luck! (:

creCredit to : Kak Intan Nurul