Tutorial : cara-cara pakai blogskin.
Sunday, January 15, 2012 @ 12:36 AM


Assalamualaikum dan Holla!

Ramai yang guna blogskin aka classin template sekarang ni. Ada juga blog yang hampir sama seperti template designer punya design awalupun dia guna classic template. Tak caya? Sudahlah. So, korang takkan tak nak cuba kot guna blogskin. But, korang mesti kena pandai main coding. Kalau tak, lingkuplah. Haha. Okay. Jom Kihah tunjukkan caranya.

1. By the wayyh, korang kena pergi :
BLOGSKINS.COM 
2) cari template yang korang suka. Korang boleh try ARE YOU JELLY dan yang
    terbaru TAKE MY HEART. Tekan link tu. Pastu ada gambar.
Bawah gambar, ada satu link yang tulis "Template ____" Tekan tu ok.

2. Dah tekan? scroll bawah sikit. Ada ni.





Okay. Copy semua kod yang korang download tadi.
Pastu, Pergi Dashboard > Design > Edit HTML > Scroll bawah sikit,
ada tulis REVERT TO CALSSIC TEMPLATE

Dah tekan?? Lepas tu, dia akan berubah cari macam lain kan?
 Korang delete semua kod kat kotak tu,..
Gantikan dengan yang korang copy/download/ kod yang blogskin punya tu.


Ok. Sekarang, korang mainlah kod dia. Huhu. Bestak?


Credit to : http://faqihahhusni.blogspot.com/