Tutorial : Put Scalloped (blogskin only)
Thursday, October 4, 2012 @ 4:27 AM



Assalamualaikum and anneyounghaseyo! K, hari ni yaya tak gi sekolah..
Arghh, bangun lambat doe sebab yaya, mak ngan akak gi tengok panggung wayang semalam.
Cerita Untuk Tiga Hari. Da la dalam panggung tu sikit je orang. Tak silap yaya 12 orang je..
Tu pun sebab ayah ngan adik balik kampung hantar nenek.
Adik takda kat rumah rasa macam 10 tahun x jumpe. Sunyi sesangat! :(

Oke, Yaya nak buat tuto tentang scallop dalam blog, tau tak ape scallop tu? Jap eh..
Ni la die.. Nak? Just follow this instructions k?

1) Dashboard  > Template
2) Press Ctrl + F serentak dan cari code <head>  or  <html>
3) Copy code kat bawah ni.
<div style=" background-image: url('URL IMG'); top: -10px; width:100%; left:0px; height: 44px; z-index: 100; position: fixed; background-hover:filter:alpha(opacity=100);"></div>
4) Then, paste code yang korang copy tadi kat <head> or <html>.
5) Preview dan save.

Oren :  Letak la URL IMAGE yang korang nak ataupun boleh ambil dari freebies yaya.
Biru  :  Boleh ikut citarasa korang, k?

Credit : Kak Atiqah

Labels: