Tutorial : Pakai billy mp3 player
Saturday, November 3, 2012 @ 4:34 AM


                                              * Oh, thanks dude! ♥ 

Assalamualaikum and Hello Mellow! :3

K, hari ni yaya akan ajar macam mne nak buat dan gune billy mp3 music player.
Ade seorang request tutorial ni, so, harap korang faham la kan?
*Nak request jgk? Tulis kat chat eh? Kat comment punn bolehh. :D
Tak tahu bentuk dan rupa billy mp3 player tu? Nak tengok? Jap ehh!


1. Click >SINI<
2. Nanti akan keluar box untuk korang letak link MP3 kan? Ok untuk link lagu korg bole cari kat >SINI< . Taip apa-2 je lagu yang korang nak. Makesure taip tajuk lagu SAHAJA . Kalau takde lagu yg korg nak tu, bole register.
3. Bila dah jumpa lagu yg korang nak. Just copy code dalam HTML Embed . Tgk contoh kat bawah


4) Paste code yang da copy tadi dalam notepad dulu k? 


5) Lepas tu, highlight mule dari http://irondj hingga ke mp3.  Faham?


6) Paste kan link yg korang dah copy tadi ke dalam kotak yg panjang tu. :)

7) Tulis nama tajuk kat dalam kotak kecik tu.

8) Lepas tuh,  tick kat kotak autoplay tu.

9) Lepas dah tick, scroll bawah sikit. Nanti korang akan nmpak generate code.

10 ) Copy code tu semua pastu letak kat html/gadget atau pun kat tempat yg korg nk letak tu.

So, preview dulu. Then, save. Kalau tak paham, tanye eh?

                         * They said that JB have a brother that looks alike JB.
                                        Is that really?